IMG_2102.jpeg

DETOUR

Bert & Fred

Met DETOUR willen Bert & Fred terugkeren naar hun roots en de liefde voor het straattheater. Het wordt een circustheatervoorstelling die nauw is verweven met hun levensstijl en geschikt is voor de publieke ruimte.

Waar in de vorige voorstelling ‘8 years, 5 months, 4 weeks, 2 days’ vooral de relationele kant van het artiestenduo werd belicht, staat in DETOUR vooral de levenswijze centraal. De principes van het nomadische bestaan van circusartiesten zullen de basis vormen van de nieuwe voorstelling. Maar dat de specifieke relationele interactie van zo’n reizigersbestaan niet zal ontbreken, staat ongetwijfeld vast. Met de komst van Lieto als derde lid van de circusfamilie is die familieband groter geworden. DETOUR toont op een manier het leven zoals het is of een blik achter de schermen. De grens tussen performance en real life vervaagt. De toeschouwer kijkt binnen in het leven van de circusartiest. Bert & Fred vertrekken in
DETOUR vanuit een persoonlijke esthetiek: samen reizen, samen leven, samen wonen en samen spelen en dit alles samen met
hun kleine zoon.

DETOUR wordt een voorstelling die samenhangt met het onderweg zijn. De uitvoering ervan wordt heel compact. Alles moet in de Van/camper passen. Bert & Fred realiseerden afgelopen jaar zelf reeds de bouw van hun woon-werk-voertuig. Er werden reeds doordachte keuzes gemaakt in functie van de voorstelling en die lijn zal ook worden doorgetrokken in de creatie; over wat wel en wat niet mee kan onderweg. Objecten als rekwisieten blijven heel beperkt en worden enkel gebruikt als de context dit vraagt.

Deze voorstelling gooit hun tactiek om en vertrekt vanuit praktische overwegingen en niet vanuit louter artistieke ideeën. Met andere woorden de vorm bepaalt de inhoud. Deze praktische kant van circus is een realiteit die men vaak over het hoofd ziet. Bert & Fred willen deze problematiek eigen aan circus opnemen als deel van het concept van DETOUR.

DETAILS

​IN CREATION - première summer 2023.
Try-outs from september 2022

  • all ages

  • 30 min

  • up to 3x/day

  • outdoor

Conditions

  • 8m x 8m

Travel from Antwerp (BE)

www.bert-fred.com

Bert & Fred play their audience like truly accomplished circus comedians. Their acts are polished to perfection, and the duo has mastered the art of making a full room double over with laughter with one small move or look.

47688344_2306850502723576_37062194540115

CREDITS

Concept en uitvoering: Bert Loenders & Frederique Snoeks
Assistent / vrijblijvende bijrol:  Lieto Loenders
Regard exterieur/coaching Bram Dobbelaere, D'irque & Fien
Kostuums / Quickchange: Jonathan Brugnot, Lucie Renaud, Lorelinde Hoet

Decor: Joppe Wouters, De Machienerie

Spreiding: Emma Ketels (je buro)

Coproducenten: Miramiro, Theater op de markt

Producer: Kluster vzw

Miramiro_black_baseline_2017.jpg
dommelhoflog_copie.png

CALENDAR